text

voor Nederland:
Stichting Poetry International
Eendrachtsplein 4
3012 LA Rotterdam
Nederland
tel  +31 (0)10 282 27 77
fax +31 (0)10 444 43 05
gedichtendag@poetry.nl

Poetry International Rotterdam

voor Vlaanderen:
Stichting Lezen Vlaanderen
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
België
tel  +32 (0)3 204 10 00
fax +32 (0)3 204 10 09
gedichtendag@stichtinglezen.be

Stichtng Lezen


Poëzieavond met Leonard Nolens

Ter gelegenheid van Gedichtendag 2007 schreef Leonard Nolens de bundel Een fractie van een kus. 2007 is ook het jaar waarin Nolens de leeftijd van zestig jaar zal bereiken. Het verschijnen van de bundel en zijn verjaardag worden gevierd met een speciaal poëzieprogramma, op woensdag 24 januari in Amsterdam en op donderdag 25 januari in Antwerpen.

Op deze avonden lezen dichters voor uit eigen werk. Ook fêteren zij de jarige dichter met een speciaal voor hem geschreven gedicht. Nolens zelf zal lezen uit Een fractie van een kus, waarna hij zal worden geïnterviewd door Erik Menkveld.

Woensdag 24 januari in Amsterdam
Met het tweede Gedichtenbal in Paradiso worden de achtste editie van Gedichtendag en de tweede editie van Weerwoord, onder de titel ‘Stilte voor De Storm’ feestelijk geopend.

Op deze avond wordt in de kleine zaal Leonard Nolens geëerd: zijn bundel, Een fractie van een kus, wordt ten doop gehouden en vijftien collegadichters dragen bij wijze van cadeau een nieuw gedicht aan hem op. Optredens van Dirk van Bastelaere, H.C. ten Berge, Geert Buelens, Bart Deckers, Charles Ducal, Anna Enquist, Rutger Kopland, Gerrit Kouwenaar, Frans Kuipers, Bart Meuleman, Alfred Schaffer, Miriam Van hee en Rogi Wieg.

Ook worden op deze avond de nominaties van de VSB-Poëzieprijs bekendgemaakt.

Locatie: Paradiso 
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00 (inclusief lidmaatschap)
Meer informatie: www.leidsepleintheaters.nl/weerwoord.html
Reserveren: www.paradiso.nl


Donderdag 25 januari in Antwerpen
Tijdens deze avond lezen onder anderen de dichters Dirk van Bastelaere, Bart Deckers, Anna Enquist, Stefan Hertmans en Bart Meuleman voor uit eigen werk. Ook fêteren zij de jarige dichter met een speciaal voor hem geschreven gedicht. Nolens zelf zal lezen uit Een fractie van een kus, waarna hij zal worden geïnterviewd door Erik Menkveld.
Stichting Lezen Vlaanderen zal aan alle bezoekers Een fractie van een kus van Leonard Nolens aanbieden.

Locatie: Arenberg Schouwburg
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 8,50
Reserveren: www.arenbergschouwburg.be

 

Een fractie van een kus wordt uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij bv. in samenwerking met Poetry International en is vanaf Gedichtendag voor een klein bedrag te koop in de boekwinkel.