text

voor Nederland:
Stichting Poetry International
Eendrachtsplein 4
3012 LA Rotterdam
Nederland
tel  +31 (0)10 282 27 77
fax +31 (0)10 444 43 05
gedichtendag@poetry.nl

Poetry International Rotterdam

voor Vlaanderen:
Stichting Lezen Vlaanderen
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
België
tel  +32 (0)3 204 10 00
fax +32 (0)3 204 10 09
gedichtendag@stichtinglezen.be

Stichtng Lezen


Veel gestelde vragen

Op deze pagina proberen we een antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

Kan iedereen deelnemen aan de Gedichtendag? Wat zijn de voorwaarden?
Poetry International wil door middel van het initiëren van Gedichtendag, ditmaal voor de achtste keer, zoveel mogelijk mensen aanzetten tot het lezen en of schrijven van gedichten. Afgelopen jaar waren er in Nederland en Vlaanderen in totaal zo'n 240 activiteiten die in het teken van gedichtendag werden georganiseerd, door particulieren, boekhandels, bibliotheken, culturele instellingen en scholen. We nodigen een ieder uit om een activiteit te organiseren en hiervan melding te maken op de website.

Kan ik meedingen naar de Gedichtendagprijzen?
Stichting Poetry International reikt elk jaar in het teken van Gedichtendag de Gedichtendagprijzen uit. Gedichten voor de Gedichtendagprijzen dienen in een dichtbundel bij een officiële uitgeverij verschenen te zijn. De dichtbundel moet in een oplage van minstens 400 exemplaren op de markt uitgebracht zijn. Onder het kopje prijzen, via het menu links, is de rest van het reglement na te lezen. Er worden veel gedichtenwedstrijden in het kader van Gedichtendag georganiseerd. Via de knop Activiteiten, kunt u kijken of er bij u in de buurt een wedstrijd wordt georganiseerd. Stichting Landelijke Gedichtendag uit Vlaardingen organiseert een landelijke wedstrijd voor 'amateurs', u kunt uw gedichten sturen aan info@landelijkegedichtendag.nl om mee te doen aan de wedstrijd die zij organiseren.

Ik heb een activiteit op de website geplaatst, maar als ik die wil wijzigen met mijn inloggegevens herkent uw systeem mijn naam niet. Wat kan ik daar aan doen?
Als u een activiteit heeft ingevoerd, ontvangt u automatisch een e-mail. Uw gegevens zijn dan geregistreerd, maar moeten nog wel door u bevestigd worden. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, kunt u via de pagina Wijzigen activiteiten onder 'wachtwoord vergeten' een nieuw wachtwoord aanvragen.

Hoe kan ik bekendheid geven aan mijn Gedichtendagactiviteit?
U kunt uw activiteit aanmelden via deze website. Klik in het linker menu op Activiteiten en vervolgens op Aanmelden Activiteiten. De activiteiten worden door ons onder de aandacht van de pers gebracht. Uiteraard is het verstandig de activiteit ook zelf bij de lokale pers onder de aandacht te brengen. Indien u gebruik wilt maken van het Gedichtendaglogo kunt u die via deze site downloaden (via Pers). Verder kunt u bij Poetry International een of enkele Gedichtendagaffiche en flyers aanvragen om uw activiteit te ondersteunen.

Zijn er dit jaar weer ansichtkaarten?
Voor het eerst worden er dit jaar geen ansichtkaarten met daarop de winnende gedichten van de Gedichtendagprijzen gemaakt. In plaats daarvan worden er A2-affiches gemaakt met daarop de winnende gedichten.